Termoizolatii
Vata minerala de sticla

Utilizare
Click pentru a mari imaginea
Pardoseli si plansee
Izolarea termica si fonica a pardoselilor si a planseelor dintre nivele, inclusiv la pardoselile de la parterul cladirilor fara subsol. Termoizolarea se face cu vata minerala de sticla Rio dispusa intre grinzile din lemn care sustin pardoseala fiind de regula postate la cca. 40 cm distanta intre ele.
  Click pentru a mari imaginea
Planseu peste ultimul nivel
Considerand podul neamenajat ca spatiu de locuit avand alte utilizari, termoizolatia trebuie conceputa din elemente care pot suporta sarcini verticale pe toata suprafata sau numai partial.
     
Click pentru a mari imaginea
Pereti interiori despartitori
Sistemele de pereti interiori obtinuti din placa de gips-carton si vata minerala sunt usori, nu incarca structura, se executa rapid in orice conditii, inlatura procesele umede din zidaria traditionala si permit flexibilitate in schimbarea functionala a spatiului respectiv. Vata minerala se posteaza intre pereti in scopul unei atenuari a zgomotului aerian si pentru izolarea termica a sistemului.
  Click pentru a mari imaginea
Termoizolarea mansardelor
Amenajarea mansardelor ca spatii locuibile constituie in principal un castig de spatiu. Aceste amenajari se pot face atat la casele existente, cat si la cele noi construite. Izolatia cu vata de sticla este ideala: greutatea redusa, nu arde si nu intretine arderea, rapiditate si usurinta in montaj si executie.
     
Click pentru a mari imaginea
Pereti exteriori
Peretii exteriori sunt elemente ale constructiei care vin in contact direct cu exteriorul. Ei trebuie sa asigure in interior un microclimat constant indiferent de parametrii din exterior. Deoarece, conform principiului lui Carnot, caldura migreaza de la punctele mai calde spre cele mai reci, izolarea peretilor exteriori are rolul de a limita pierderea caldurii din interior spre exterior iarna si intrarea caldurii din exterior spre interior vara. Ideala este dispunerea termoizolatiei la exteriorul peretelui.