Termoizolatii
Polistiren extrudat

Utilizare
Click pentru a mari imaginea
La acoperis
Se poate folosi atat in cazul acoperisului inclinat cat si in cazul acoperisului drept (terasa).
Acoperisurile, in special acoperisurile plate, sunt partile cele mai expuse ale unei cladiri. De aceea o compozitie structurala corespunzatoare constituie un factor determinant pentru durata de viata a acoperisului.
Acoperisurile plate ofera arhitectului o varietate de posibilitati de proiectare: acoperisul plat poate fi necirculabil sau utilizat ca terasa, spatiu de parcare sau gradina.
In cazul conceptului de acoperis “inversat”, succesiunea straturilor este schimbata: panourile termoizolante se amplaseaza deasupra hidroizolatiei, oferind o solutie sigura si pe termen lung.
  Click pentru a mari imaginea

Click pentru a mari imaginea
La pardoseli
Poate fi folosit cu rezultate excelente in lucrarile de izolatii la pardoseli incalzite si neincalzite precum si la peretii subsolurilor (fundatii).
Transferul de caldura prin pardoseli neizolate catre sol sau incaperi neincalzite, este cauza unor importante pierderi de energie termica. Pe langa reducerea pierderilor de caldura, izolarea termica a pardoselilor face posibila utilizarea efectiva a energiei termice inmagazinata in pardoseli.
Energia astfel economisita conduce la reducerea cheltuielilor, contribuind totodata la protejarea mediului.
Izolarea corecta a pardoselilor ajuta la cresterea semnificativa a confortului general.
   
Click pentru a mari imaginea
La pereti
Utilizat la pereti interiori, exteriori sau la peretii compusi de tip sandwich, ca material de baza in structura sistemelor termoizolatoare.
Peretii exteriori - impreuna cu ferestrele- reprezinta in general zonele cele mai reci ale suprafetei unei cladiri, izolarea termica a acestora conducand la reducerea semnificativa a pierderilor de caldura, si la cresterea confortului. Din punct de vedere al fizicii constructiilor, in zonele cu clima rece, solutia optima de izolare termica, este cea pe suprafata exterioara a cladirii, micsorandu-se riscul aparitiei condensarii interstitiale a vaporilor de apa; in cazul acestei solutii si structura va fi protejata termic, iar capacitatea acesteia de a stoca caldura va fi utilizata din plin.