Hidroizolatii
Sindrila bituminoasa

Utilizare
Click pentru a mari imagineaCu un ambalaj usor de manipulat si avand o tehnica de montare usoara, sindrila bituminoasa reprezinta produsul ideal pentru un acoperis de calitate.

Sindrilele bituminoase sunt materiale pentru acoperis de format mic, de diferite forme si culori, din bitum polimerizat, cu o insertie inoxidabila din fibra de sticla, care dupa montare formeza o invelitoare de acoperis impermeabila si durabila. Ele sunt adecvate acoperisurilor ventilate si neventilate cu inclinatii de la 18 pana la 85.

DURABILITATE. Produsele sunt garantate de producator 20 de ani cu conditia respectarii normelor de montaj corecte si au o durata de viata de cel putin 50 de ani.

Montarea sindrilelor nu necesita elemente speciale. Racordurile ca si acoperirea coamelor se realizeaza prin taierea din placa de sindrila a elementului necesar, urmarind fantele.

Pentru realizarea unei montari uniforme si corecte a sindrilelor, este necesara o marcare verticala si orizontala cu sfoara. In cazul unei marcari corespunzatoare cu sfoara, se realizeaza o acoperire dubla cu sindrila.

Click pentru a mari imagineaBenzile din folie, de pe partea inferioara a sindrilelor, au o functie numai la transportul sindrilelor (evitand lipirea lor) atunci cand sunt asezate pe paleta; aceasta folie nu trebuie indepartata la montarea lor.

Autolipirea placilor de sindrila unele sub altele se realizeaza datorita greutatii proprii si prin incalzirea benzilor elastice de autolipire sub actiunea razelor solare. Aceasta presupune o oarecare temporizare, in functie de temperatura si intensitatea radiatiei solare.

In cazul in care, datorita conditiilor climatice in zone cu vanturi puternice, datorita temperaturii scazute la punerea in opera sau a acoperisului extrem de inclinat, nu se poate realiza o lipire perfecta prin benzile autoadezive, atunci este necesara o lipire suplimentara cu adeziv bituminos pentru sindrila sau incalzirea punctelor de autolipire.

» Download instructiuni montaj